Για να έχουμε τρυφερό χοιρινό κρέας του κάνουμε ενέσεις με χυμό ανανά ή το μαρινάρουμε στον χυμό ανανά για τουλάχιστον μια-δυο ώρες.
Για νόστιμο μαλακό μοσχαρίσιο κρέας μαρινάρουμε σε κρασί και ξίδι (σε ίση ποσότητα). Επίσης μπορούμε να μαρινάρουμε σε χοντρό αλάτι και κρασί.
Για να έχουμε ένα κατάλευκο «ρομαντικό» ρύζι, ρίχνουμε τρεις σταγόνες λεμόνι και αφού βράσει σκεπάζουμε με φύλλα λεμονιάς για πέντε λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
Το μελάνι της σουπιάς ανακατεμένο με κόκκινο κρασί δίνει ιδιαίτερη γεύση στις σουπιές και χρώμα στο ρυζότο.
Περισσότερα μυστικά στο βιβλίο: «Διά χειρός Νίκης» εκδ. Καστανιώτη.