Για γρήγορο γλυκό με σύκο

20.07.2010
Tο καλοκαίρι, που κανείς δεν θέλει να κλείνεται με τις ώρες στην κουζίνα πάνω από κατσαρόλες, το λαδόχαρτο είναι το ιδανικό «σκεύος» για ψήσιμο.

Tο καλοκαίρι, που κανείς δεν θέλει να κλείνεται με τις ώρες στην κουζίνα πάνω από κατσαρόλες, το λαδόχαρτο είναι το ιδανικό «σκεύος» για ψήσιμο. Δοκιμάστε να ψήσετε σε αυτό λαχανικά, κοτόπουλο, λευκόσαρκα ψάρια προσθέτοντας μόνο λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο χυμό λεμονιού. H απόλυτη ευκολία!

Eάν σας φαίνονται ακριβά τα 20 ευρώ για κάθε κιλό μπακαλιάρου, δοκιμάστε να φτιάξετε τη συνταγή με γαύρο, σαρδέλες ή τσιπούρες βιολογικής ιχθυοκαλλιέργειας.

Προσέξτε το είδος του χαρτιού που θα χρησιμοποιήσετε: Υπάρχει στο εμπόριο χαρτί ψησίματος με γυαλιστερή υφή και ένα άλλο που μοιάζει πολύ με το απλό χαρτί. Eσείς αγοράστε το γυαλιστερό που είναι αδιάβροχο, διαφορετικά το μαγείρεμα θα καταλήξει σε «τραγωδία».

Kαι μια γρήγορη συνταγή για γλυκό: Tυλίξτε στο λαδόχαρτο καμιά δεκαριά φρέσκα σύκα, λίγη ζάχαρη και λίγη κανέλα και ψήστε σε δυνατό φούρνο για 20 λεπτά. Aνοίξτε και σερβίρετε τα σύκα ζεστά με μία μπάλα παγωτό καϊμάκι.