Τρικ για τέλεια μπισκοτα & κέικ

20.12.2009
Όταν τρίβετε τα αμύγδαλα στο γουδί ή το μίξερ, για να μην κολλάνε και γίνονται μια μάζα εξαιτίας του λαδιού που περιέχουν, προσθέστε μία πρέζα ζάχαρη.

Όταν τρίβετε τα αμύγδαλα στο γουδί ή το μίξερ, για να μην κολλάνε και γίνονται μια μάζα εξαιτίας του λαδιού που περιέχουν, προσθέστε μία πρέζα ζάχαρη.

Τα σπιτικά κουλουράκια θα διατηρηθούν καλύτερα και για περισσότερο χρόνο, εάν τα κρατάτε κλεισμένα σε ένα μεταλλικό κουτί ή ένα γυάλινο βάζο. Προσθέτοντας δε φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού, θα έχετε ένα ελαφρύ άρωμα.

Σε περίπτωση που τα μπισκότα σας έχουν μαλακώσει από την υγρασία, ξαναγίνονται τραγανά αν τα βάλετε για λίγα λεπτά σε μέτριο φούρνο.

Αν το κέικ σας έχει ξεραθεί, μπορείτε να το βουτήξετε γρήγορα μέσα στο γάλα και κατόπιν να το ζεστάνετε σε μέτρια θερμοκρασία στο φούρνο σας.

Το φρέσκο ψωμί κόβεται ομοιόμορφα και εύκολα, αν βυθίσετε σε βραστό νερό τη λάμα του μαχαιριού.

Φτιάξτε πουρέ σε διάφορα χρώματα προσθέτοντας στον κλασικό πουρέ πατάτας σαφράν, για κίτρινο χρώμα, ή νερό όπου βράσατε σπανάκι, για πράσινο χρώμα.

Αν, τώρα, θέλετε ο πουρές σας να είναι πιο νόστιμος, δεν έχετε παρά να βράσετε τις πατάτες σε γάλα αντί για νερό. Όταν βράσουν, βγάζετε το γάλα και λιώνετε τις πατάτες προσθέτοντας λίγο βούτυρο.