Για να ωριμάσουν οι ντομάτες

04.02.2010
Για να μη στεγνώσει το συκώτι εσωτερικά, πριν το τηγανίσετε μαρινάρετέ το πρώτα για 2 ώρες μέσα σε γάλα.

Για να μη στεγνώσει το συκώτι εσωτερικά, πριν το τηγανίσετε μαρινάρετέ το πρώτα για 2 ώρες μέσα σε γάλα.

Όταν τρώτε εδέσματα με ξίδι, αποφύγετε να καταναλώσετε κρασί. Αντίθετα, το κρασί που θα σας μείνει προσθέστε το στο ξίδι. Θα κάνετε οικονομία και θα είναι άριστης ποιότητας.

Για να ωριμάσουν οι ντομάτες σας, κλείστε τες σε μια χαρτοσακούλα με μια ώριμη ντομάτα. Για να ωριμάσει η μπανάνα σας, κλείστε τη με ένα μήλο.

Προσθέτετε το αλάτι στην κατσαρόλα πάντα αφού έχει αρχίσει να βράζει το νερό. Στο κρύο νερό επιβραδύνεται η βράση.

Για να σερβίρετε κατάλευκο ρύζι, στύψτε λίγο λεμόνι στο νερό που θα το βράσετε. Μην ανακατεύετε ποτέ το ρύζι στην κατσαρόλα.

Όταν διαλέγετε χοιρινό, προσέξτε το λίπος να μην είναι κίτρινο, κάτι που υποδηλώνει ότι ήταν γέρικο ζώο και το κρέας του θα είναι σκληρό.