Για τέλεια γλυκίσματα με μήλο

21.01.2010
Στην αρχή παίρνουμε (κατά προτίμηση) πράσινα μήλα, τους βγάζουμε από το κέντρο τον καρπό και γεμίζουμε το κενό με σταφίδες και μαύρη ζάχαρη.

Γρήγορα γλυκίσματα με το εποχιακό μήλο
Στην αρχή παίρνουμε (κατά προτίμηση) πράσινα μήλα, τους βγάζουμε από το κέντρο τον καρπό και γεμίζουμε το κενό με σταφίδες και μαύρη ζάχαρη.

Στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε λίγο τα μήλα και στρώνουμε ένα ταψάκι με φέτες του τοστ χωρίς την κόρα, τόσες φέτες όσα είναι τα μήλα και μετά τα τοποθετούμε πάνω στο ψωμάκια. Στην πορεία τα περιχύνουμε με χυμό λεμόνι και ζάχαρη και τα βάζουμε στον φούρνο στους 170ο για μία ώρα.

Καλό θα ήταν κατά τη διάρκεια του ψησίματος να τα περιχύνουμε με λεμόνι και ζάχαρη.

Αλλη μια γρήγορη συνταγή με μήλα και χαλβά
Παίρνουμε σκληρό χαλβά του εμπορίου και μήλα και τα κόβουμε σε ψιλές φέτες.

Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και στρώνουμε μέσα σε κομματάκια σάνιτας μία φέτα χαλβά και από πάνω μία φέτα μήλο, ρίχνουμε χυμό λεμονιού και κανέλα.

Στη συνέχεια κλείνουμε τα πακετάκια με το σάνιτας με τα μήλα και τον χαλβά και τα βάζουμε για 10 λεπτά στον φούρνο.