Για να δέσει το ζελέ

18.02.2010
Για να μην κάνει κρούστα η μπεσαμέλ και η κρέμα ζαχαροπλαστικής, αλείψτε την επιφάνειά τους με λίγο βούτυρο

Για να μην κάνει κρούστα η μπεσαμέλ και η κρέμα ζαχαροπλαστικής, αλείψτε την επιφάνειά τους με λίγο βούτυρο.

Αν αρπάξει η επιφάνεια του σουφλέ, αφαιρέστε τη γρήγορα με μια σπάτουλα και αλείψτε τη με ένα αβγό καλά χτυπημένο. Μετά ξαναβάλτε το στο φούρνο.

Για να δέσει το ζελέ σας γρήγορα, προσθέστε του λίγη σόδα πριν ρίξετε το καυτό νερό και το διαλύσετε.

Για να μην κολλήσει το γάλα, πριν το βράσετε, βρέξτε με νερό το κατσαρολάκι και χωρίς να το σκουπίσετε βάλτε το γάλα.

Για να πετύχει η σαντιγί σας, η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι πολύ παγωμένη πριν τη χτυπήσετε. Το ίδιο ισχύει και για το δοχείο που θα χρησιμοποιήσετε.

Για να είναι ακόμη πιο τραγανά τα τηγανητά σας, προσθέστε 2 σταγόνες χυμό λεμονιού στο λάδι που τηγανίζετε.