Ξεχώρισα και αγόρασα

18.02.2010
Από τα ζαχαροπλαστεία «Χατζής» στο Κολωνάκι το απίστευτο χανούμ μπουρέκ. Αγνό, παραδοσιακό και φτιαγμένο με πολύ μεράκι.

Από τα ζαχαροπλαστεία «Χατζής» στο Κολωνάκι το απίστευτο χανούμ μπουρέκ. Αγνό, παραδοσιακό και φτιαγμένο με πολύ μεράκι.

Περνώντας από τη Βάρκιζα δεν θα μπορούσα να μη σταματήσω στο φούρνο του «Γεωργιάδη». Δοκίμασα το θρακιώτικο καλαμποκόψωμο μέσα από μια τεράστια ποικιλία ψωμιού που παρασκευάζουν εκεί. Σίγουρα όμως δεν παρέλειψα να αγοράσω και τα γαλλικά κρουασάν του με μους σοκολάτα.

Συμβουλή: Αν βρεθείτε σε αρτοποιείο «Eric Kayser», δοκιμάστε από την ποικιλία σάντουιτς που διαθέτει. Έχω ξεχωρίσει την τσιαπάτα με ντομάτα και μοτσαρέλα.

Μια υπέροχη μαυροδάφνη, που δοκίμασα σε φιλικό σπίτι, που, όπως με πληροφόρησαν, είναι από τα καλύτερα βαρέλια της Cavino, οκτάχρονης παλαίωσης.

Καλαμαράκια από το εξαιρετικό παντοπωλείο του Δημήτρη Μοιρόπουλου στο κέντρο της Αθήνας. Σε κονσέρβα μέσα στο ίδιο τους το μελάνι είναι η ιδανική πρώτη ύλη για ένα γευστικότατο ριζότο.

Αν και δεν είμαι φαν της κονσέρβας, τα ντολμαδάκια της Green Farm στη Δημοκρίτου στο Κολωνάκι μόνο κονσέρβα δεν θυμίζουν. Νόστιμα και ζουμερά, νιώθεις πως μόλις έχουν τυλιχθεί!

Σαρακοστή έχουμε, άρα και μεγαλύτερη παρουσία των οσπρίων στην καθημερινή διατροφή μας. Αν σας αρέσει η φάβα, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τη βιολογική φάβα Ζενίθ, μαγειρεμένη με ελαιόλαδο, κρεμμύδι και αλάτι. Απίθανη γεύση, μοναδική βελούδινη υφή. Θα τη βρείτε στο «Παντοπωλείον της Μεσογειακής διατροφής», στο Παγκράτι.

Ένα μικρό σνακ τις ώρες του γραφείου δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι λιπαρό ή fast food. Τον τελευταίο μήνα έχω στο πρώτο συρτάρι του γραφείου μου βιολογικά κριτσίνια λαδιού του Νύκταρη, που προμηθεύομαι από το παντοπωλείο του Δημήτρη Μοιρόπουλου. Νόστιμα και υγιεινά ταυτόχρονα!