Για να μη μυρίζει άσχημα το σπίτι

11.05.2010
Για να μη μυρίζει άσχημα το σπίτι όταν μαγειρεύετε κουνουπίδι, βάλτε σε ένα κομμάτι βαμβάκι λίγο ξίδι και τοποθετήστε το πάνω στο καπάκι της κατσαρόλας που μαγειρεύετε.

Για να μη μυρίζει άσχημα το σπίτι όταν μαγειρεύετε κουνουπίδι, βάλτε σε ένα κομμάτι βαμβάκι λίγο ξίδι και τοποθετήστε το πάνω στο καπάκι της κατσαρόλας που μαγειρεύετε. Εναλλακτικά, κόψτε ένα κομμάτι φλούδας από λεμόνι και βράστε τη μαζί με το κουνουπίδι. Θα εξαφανίσει κάθε μυρωδιά.

Αν ανοίξατε κονσέρβα ντομάτας και δεν τη χρησιμοποιήσατε όλη, μπορείτε να την αποθηκεύσετε σε παγοκύστες δημιουργώντας εύχρηστα παγάκια τοματοχυμού έτοιμα προς χρήση.

Το κρέας, τα ψάρια, τα λαχανικά, τα πουλερικά που σκοπεύετε να ψήσετε πρέπει να τα βγάλετε τουλάχιστον 1 ώρα πριν από το ψυγείο. Η σχάρα θα πρέπει να καθαριστεί και να λαδωθεί. Κάψτε την καλά και ακουμπήστε τα υλικά σας επάνω.

Αν θέλετε να αλλάξετε λίγο την ατμόσφαιρα στο σπίτι σας, βάλτε λίγο ελληνικό καφέ σε ζεστό μάτι της κουζίνας. Όλες οι δυσάρεστες μυρωδιές θα απομακρυνθούν και μια υπέροχη ευωδιά ελληνικού καφέ θα πλημμυρίσει το χώρο.