Η γωνιά του μπακάλικου

10.04.2008
Και αυτή την εβδομάδα το μπακάλικό μας είναι γεμάτο από προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας που εγγυώνται σίγουρη επιτυχία στις συνταγές μας!

Λάδι ελιάς
Μεγάλη η χρήση του στη μαγειρική, τόσο για τη νόστιμη γεύση που δίνει στα φαγητά, όσο και για τη θρεπτική του αξία.

ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
Δίνουν ξεχωριστή γεύση στις σαλάτες και στις μακαρονάδες.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Τα κοινά στρογγυλά μανιτάρια, πρέπει να είναι σφιχτά, άσπρα, χωρίς σημάδια ή ίχνη υγρασίας.

ΜΑΡΟΥΛΙ
Συνδυασμένο με μπλου τσιζ, δημιουργεί μια σαλάτα που θα εντυπωσιάσει.

ΠΑΤΑΤΑ
Μια πατάτα μετρίου μεγέθους περιέχει περίπου το 50% της απαιτούμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C.

ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
Τα προσθέτουμε σαν συμπλήρωμα στις σαλάτες και στις σάλτσες μας.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ
Αναδύει και στα μαγειρευτά όλο το άρωμα και τη γεύση του.

ΣΕΛΙΝΟ
Θεωρείται υποκατάστατο του αλατιού και χρησιμοποιείται και ως αφέψημα.

ΚΑΡΟΤΑ
Εχουν μεγάλη θρεπτική αξία, ιδιαίτερα όταν τρώγονται ωμά.

ΑΝΤΙΒ
Ελαφρώς πικρό, μπορούμε να το καταναλώσουμε ωμό σε σαλάτες, να το μαγειρέψουμε στον ατμό ή να το βράσουμε.

Μαργαρίνη
Ιδανική στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική, μας προσφέρει υπέροχο άρωμα και μοναδική γεύση.

ΓΡΑΒΙΕΡΑ
Αποτελεί υπέροχη επιλογή για τις πίτες μας, αλλά και για τη γέμιση των πιπεριών.

ΧΥΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Τον χρησιμοποιούμε για να διατηρούν οι καθαρισμένες πατάτες κατά το βράσιμο το λευκό τους χρώμα.

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΛΕΥΚΗ
Είναι πιο γλυκιά από τα υπόλοιπα είδη σοκολάτας και δεν περιέχει καθόλου σκόνη κακάο.

ΕΛΙΕΣ
Πριν τις χρησιμοποιήσουμε στο φαγητό, καλό είναι να τις ξαρμυρίζουμε για 2-3 ώρες σε κρύο νερό.

ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΔΕΛΤΑ
Ιδανική για τη μαγειρική και για την παρασκευή κάθε είδους γλυκίσματος.

ΚΑΣΤΑΝΑ
Οταν αγοράζουμε κάστανα, φροντίζουμε να έχουν λείο και γυαλιστερό φλοιό, να είναι βαριά και χωρίς στίγματα.

ΣΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ ΡΙΓΑΝΗ
Για να μην χάσει το άρωμά της, καλό είναι να τη διατηρούμε σε ολόκληρα ματσάκια και όχι τριμμένη.

Μπλου τσιζ
Μπορούμε να το συνδυάσουμε άριστα με καρύδια και σύκα.