Η γωνιά του μπακάλικου

15.04.2008
Με προϊόντα γεμάτα άρωμα και γεύση, ιδανικά για να δημιουργήσουμε αξέχαστες συνταγές, είναι γεμάτο και αυτήν την εβδομάδα το μπακάλικό μας!

Με προϊόντα γεμάτα άρωμα και γεύση, ιδανικά για να δημιουργήσουμε αξέχαστες συνταγές, είναι γεμάτο και αυτήν την εβδομάδα το μπακάλικό μας!

Λάδι ελιάς
Προτιμάμε τυποποιημένο, του οποίου η ποιότητα είναι ελεγμένη.

ΠΑΤΑΤΑ
Το ιδανικό είναι να καταναλώνεται με τη φλούδα της, γιατί περιέχει άφθονες φυτικές ίνες, οι οποίες είναι άκρως ευεργετικές για τον οργανισμό μας.

ΜΠΡΟΚΟΛΟ
Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματός του, γιατί η υψηλή θερμοκρασία καταστρέφει πολλά από τα πολύτιμα συστατικά του.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Για να διατηρούν το άρωμα και τη γεύση τους, τα καθαρίζουμε με μία βαμβακερή πετσέτα.

ΑΝΗΘΟΣ
Καλό είναι να τον προσθέτουμε λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, γιατί ο βρασμός τον καταστρέφει.

ΧΥΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Για περισσότερο χυμό, μπορούμε να βάλουμε τα λεμόνια στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Τρώγονται φρέσκα σε σαλάτες, αλλά μπορούν και να μαγειρευτούν.

ΛΑΧΑΝΟ
Για να αποφύγουμε την άσχημη μυρωδιά του όταν το βράζουμε, δεν χρησιμοποιούμε σκεύη από αλουμίνιο, αλλά από χαλκό.

Μαργαρίνη
Μας παρέχει την απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόμαστε για να αντεπεξέλθουμε στο δύσκολο πρόγραμμα της ημέρας.

ΚΥΔΩΝΙΑ
Θεωρούνται εξαιρετικά τόσο σε γεύση όσο και σε θρεπτική αξία.

ΣΤΑΦΙΔΑ
Είναι άριστη πηγή σιδήρου και η κατανάλωσή της ενδείκνυται για τα άτομα που δεν καταναλώνουν αρκετό κόκκινο κρέας.

ΜΕΛΙ
Το κρυσταλλωμένο μέλι ρευστοποιείται εύκολα σε μπεν μαρί, χωρίς να χάσει καμία από τις θρεπτικές του ιδιότητες.

ΣΟΥΣΑΜΙ
Στο έλαιό του περιέχονται μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Ε, οι οποίες διαθέτουν ισχυρά αντιοξειδωτικά.

ΑΒΓΑ
Η επάλειψη μιας μικρής ποσότητας αβγού στην επιφάνεια των κουλουριών μας, είναι αρκετή για να τους δώσει λάμψη.

ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
Κατάλληλο για να προσθέτει όγκο τόσο στα κέικ όσο στις τηγανίτες και στις βάφλες μας.

ΣΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ

ΓΑΡΙΦΑΛΟ
Για πιο έντονη γεύση, καλό είναι να το αγοράζουμε ολόκληρο και να το τρίβουμε, λίγο πριν το προσθέσουμε στη συνταγή μας.

ΚΑΝΕΛΑ
Μια μικρή ποσότητα κανέλας στο ζεστό καφέ μας, είναι αρκετή για να του δώσει ένα ξεχωριστό άρωμα.