Μοσχάρι κοκκινιστό με κρεμμυδάκια

02.05.2008
Συνδυασμός γεύσεων!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο, σπάλα
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 3 φλιτζ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 4 κουταλιές μαργαρίνη
  • 2 ξυλαράκια κανέλας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • κλωναράκια δυόσμου

Τι κάνουμε:

Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε κομμάτια.

Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό και τα ζεματίζουμε για περίπου 1 λεπτό. Κατόπιν, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα πιέζουμε με τα δάχτυλά μας για να βγει η εξωτερική τους φλούδα. Στη συνέχεια, βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα κρεμμυδάκια σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε τόσο νερό, ώστε να τα σκεπάσει και τα σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά.

Κατόπιν, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη μαργαρίνη και σοτάρουμε, μέχρι να πάρουν χρώμα τα κομμάτια του κρέατος. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τα ξυλαράκια κανέλας, πιπέρι και τα σιγοβράζουμε για περίπου άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια του κρέατος, τα κρεμμύδια και δέσει η σάλτσα.

Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε αλάτι, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Εν τω μεταξύ, σε μία κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους.

Τα στραγγίζουμε, τα σερβίρουμε με τα κομμάτια του κρέατος, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με κλωναράκια δυόσμου.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για μακαρόνια, να χρησιμοποιήσουμε ταλιατέλες.

το κατάλληλο κρασί Νεμέα φρέσκια.