Μοσχαράκι με φασολάκια

02.05.2008
Παραδοσιακό και αγαπημένο!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο, νουά
  • 1 κιλό φασολάκια
  • 3 ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 1/2 κουταλάκι μπαχάρια
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 φλιτζ. νερό

Για το γαρνίρισμα:

  • 1 φλιτζ. κότατζ τσιζ
  • φύλλα δυόσμου

Τι κάνουμε:

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Καθαρίζουμε τα φασολάκια, τα κόβουμε στη μέση, τα πλένουμε και στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε.

Χαράσσουμε σε σταυρό το κάτω μέρος από τις ντομάτες, τις ζεματίζουμε σε ένα μπολ με βραστό νερό για 1 λεπτό, τις βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Στη συνέχεια, τις ξεφλουδίζουμε και τις τρίβουμε.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, έως ότου χρυσίσουν.

Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε, έως ότου ροδίσουν. Στη συνέχεια, τα περιχύνουμε με τις ντομάτες, το νερό, προσθέτουμε τα μπαχάρια, πιπέρι, ανακατεύουμε και τα σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά.

Προσθέτουμε τα φασολάκια, το αλάτι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 30-35 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν και δέσει η σάλτσα.

Αν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε, γαρνίροντας με κότατζ τσιζ και φύλλα δυόσμου.

Συμβουλή

Οταν μαγειρεύουμε μοσχαράκι , προσθέτουμε πάντα το αλάτι προς το τέλος του μαγειρέματος.

το κατάλληλο κρασί Ξινόμαυρο.