Ανοιχτό μπέργκερ με κοτόπουλο

07.05.2008
Γρήγορο σνακ γεμάτο νοστιμιά!

Τι έχουμε:

  • 4 ψωμάκια για μπέργκερ
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 1/2 φλιτζ. Άλτις Balsamico di Modena
  • 3 κουταλιές βιτάμ
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 κουταλάκια μέλι
  • 2 φύλλα από λάχανο, χοντροκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Πλένουμε τα φιλέτα, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο Άλτις και τα αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί αλειμμένο με το βιτάμ και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε ένα μπολ το Άλτις Balsamico di Modena, το μέλι και ανακατεύουμε για να ενωθούν.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα φιλέτα, κομμένα σε κομματάκια, και ανακατεύουμε, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.

Κόβουμε τα ψωμάκια οριζοντίως στη μέση, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω και τα ψήνουμε κάτω από το γκριλ του φούρνου για περίπου 5 λεπτά.

Τα βγάζουμε από τον φούρνο, βάζουμε στο κάτω μέρος λίγο από το μείγμα του κοτόπουλου, από πάνω λίγο λάχανο και σκεπάζουμε με το επάνω κομμάτι του ψωμιού.

Σερβίρουμε, συνοδεύοντας με πατάτες βραστές.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για κοτόπουλο, να χρησιμοποιήσουμε φιλέτα γαλοπούλας.

Το κατάλληλο κρασί Νεμέα φρέσκια.