Ταχινόσουπα

01.10.2008
Δυναμωτική και ιδανική για όσους αθλούνται!

Τι έχουμε:

  • 200 γραμ. μανέστρα
  • 5 κουταλιές ταχίνι
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 2 καρότα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2-3 κλωναράκια σέλινο
  • 1-2 κλωναράκια σέσκουλο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι

Για το γαρνίρισμα:

  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Τι κάνουμε:
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σέλινο, το σέσκουλο, τα πλένουμε και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, έως ότου μαλακώσουν.

Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε από το νερό, το οποίο κρατάμε και τα περνάμε από το μύλο λαχανικών. Βράζουμε το νερό που κρατήσαμε από τα λαχανικά και ρίχνουμε τη μανέστρα να βράσει για περίπου 15 λεπτά.

Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά, ανακατεύουμε, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.

Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, το ταχίνι, προσθέτουμε 6-7 κουταλιές από τον ζωμό της μανέστρας, ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε για να πάει παντού το ταχίνι και σερβίρουμε σε μπολ, γαρνίροντας με μαϊντανό.

Συμβουλή
Πρέπει να αφήσουμε τη σούπα να κρυώσει ελαφρά πριν ρίξουμε το ταχίνι, διαφορετικά θα μας κόψει.

Το κατάλληλο κρασί Ροδίτης.