Τι έχουμε:
- 250 γραμ. ταχίνι
- 250 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αγγούρι
- 1/2 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
- 1/4 φλιτζ. χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι κύμινο
- 3-4 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
- 1-2 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 5 κουταλιές νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
- φέτες αγγουριού
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Τι κάνουμε:
Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι, το τρίβουμε στον τρίφτη, το στύβουμε, ώστε να φύγουν τα υγρά του και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το ταχίνι, το γιαούρτι, το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι, το νερό, τον δυόσμο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε, έως ότου τα υλικά ενωθούν.
Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με μαϊντανό και φέτες αγγουριού.
Συμβουλή
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αγγούρι με παντζάρια, όχι βρασμένα, αλλά μόνο καθαρισμένα από τη φλούδα τους.
Το κατάλληλο κρασί Ασύρτικο.