Ζυμαρικά με σάλτσα από ταχίνι

21.05.2008
Θα γίνει μία από τις αγαπημένες σας σάλτσες!

Τι έχουμε:

  • 1/2 κιλό ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 5 ντομάτες
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 2 κουταλιές ταχίνι
  • 2 κουταλιές γάλα εβαπορέ
  • 3 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 2 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά ξίδι
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα ρόκας

Τι κάνουμε:
Ζεματίζουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ με βραστό νερό για 1 λεπτό, τις βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα, τις ξεφλουδίζουμε και τις χοντροκόβουμε.

Πλένουμε τη ρόκα, τη σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τη χοντροκόβουμε.

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το ταχίνι, το γάλα και τα ανακατεύουμε, μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους.

Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 2-3 λεπτά.

Κατόπιν, προσθέτουμε τις ντομάτες , τον μαϊντανό, το ξίδι, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και βράζουμε για 5-6 λεπτά, έως ότου η ντομάτα μαλακώσει.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ρόκα και το μείγμα του ταχινιού, ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με βραστό, αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι, τα σερβίρουμε σε πιάτο, βάζουμε από πάνω μερικά φύλλα ρόκας και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγα φύλλα δυόσμου για να δώσουμε περισσότερο άρωμα.

Το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Νάουσας.