Ψαρονέφρι με σάλτσα από ταχίνι

21.05.2008
Συνδυασμός γεύσεων!

Τι έχουμε:

  • 1 ψαρονέφρι
  • 50 γραμ. ταχίνι
  • 1/2 ποτηράκι κρασί, λευκό
  • 4 κουταλιές γάλα
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 1 κουταλιά μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά σησαμέλαιο
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Τι κάνουμε:
Πλένουμε το ψαρονέφρι, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε φιλέτα. Κατόπιν, τα χτυπάμε με το ειδικό σφυράκι για να ανοίξουν, τα αλατοπιπερώνουμε, τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και τη μαργαρίνη και σοτάρουμε τα φιλέτα, έως ότου ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Μόλις ροδίσει το κρέας, το βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο και στραγγίζουμε το τηγάνι από το λάδι.

Ξαναβάζουμε στο τηγάνι τα φιλέτα, ρίχνουμε το κρασί, και βράζουμε μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για περίπου 3-4 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το ταχίνι με το γάλα, τον χυμό λεμονιού και τα προσθέτουμε στο τηγάνι ανακατεύοντας ελαφρά, έως ότου δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα τους, γαρνίροντας με μαϊντανό.

Συμβουλή
Μπορούμε εάν θέλουμε, να προσθέσουμε και μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος μετά το κρασί.

Το κατάλληλο κρασί Ροδίτης.