Γιαούρτι με φρούτα και ταχίνι

21.05.2008
Δροσερό και γεμάτο βιταμίνες!

Τι έχουμε:

  • 300 γραμ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 2 ροδάκινα
  • 2-3 βανίλιες
  • 2 μήλα, κόκκινα
  • 1 φέτα πεπόνι
  • Για τη σος:
  • 150 γραμ. ταχίνι
  • 5 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι μέλι

Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ταχίνι, το μέλι, τον χυμό πορτοκαλιού και τα χτυπάμε, έως ότου ενωθούν μεταξύ τους.

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια τους, τα κόβουμε σε κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Πλένουμε τα ροδάκινα και τις βανίλιες, αφαιρούμε το κουκούτσι τους, τα κόβουμε σε κομματάκια και τα βάζουμε στο μπολ με τα μήλα. Καθαρίζουμε το πεπόνι από τη φλούδα του, βγάζουμε τους σπόρους, το κόβουμε σε κομματάκια και το βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα φρούτα.

Ανακατεύουμε όλα τα φρούτα και τα ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα στην οποία έχουμε ρίξει το γιαούρτι.

Περιχύνουμε τα φρούτα με τη σος από ταχίνι και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε αν θέλουμε, να πασπαλίσουμε τη σος με λίγη κανέλα.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ