Παππούδες

22.05.2008
Περίεργο όνομα, αλλά γεμάτο απόλαυση!

Τι έχουμε:

  • 1 αρνίσια συκωταριά με την μπόλια της
  • 1/2 φλιτζ. ρύζι
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές μαργαρίνη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Βάζουμε την μπόλια για περίπου μισή ώρα σε χλιαρό νερό, ώστε να μαλακώσει.

Σε ένα μπολ με βραστό νερό ζεματάμε τη συκωταριά, τη στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι, την κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε στο μπολ το ρύζι, τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Στραγγίζουμε την μπόλια από το νερό και την αφήνουμε να στεγνώσει.

Στη συνέχεια, την ανοίγουμε, την κόβουμε σε κομμάτια, βάζουμε μέσα λίγη από τη γέμιση του μπολ και τα τυλίγουμε, έτσι ώστε να σχηματιστούν «παππούδες».

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Αλείφουμε ένα ταψί με τη μαργαρίνη , βάζουμε τους «παππούδες» με το άνοιγμα προς τα κάτω (για να μη φύγει η γέμιση), τους αλείφουμε με μαργαρίνη και προσθέτουμε στο ταψί 1 1/2 φλιτζάνι νερό.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και σερβίρουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στο ταψί 1 κεσεδάκι γιαούρτι ανακατεμένο με 2 αβγά χτυπημένα και αλάτι, για πιο αυθεντική γεύση Σερρών.

το κατάλληλο συνοδευτικό Ούζο Σερρών.