Μποχτσαδέλια

22.05.2008
Τα πουγκάκια της Λήμνου!

Τι έχουμε:

  • Για τη ζύμη
  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 2 αβγά
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • Για τη γέμιση:
  • 500 γραμ. τυρί, φρέσκο
  • 2 αβγά
  • 1 κουταλιά φυλλαράκια δυόσμου
  • πιπέρι
  • λάδι ελιάς για το τηγάνισμα
  • αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Τι κάνουμε:

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι, κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα και το λάδι. Ανακατεύουμε τα υλικά προσθέτοντας σιγά σιγά χλιαρό νερό, έως ότου η ζύμη μας γίνει όχι πολύ σφιχτή.

Στη συνέχεια, τη χωρίζουμε σε μικρές μπάλες, τις βάζουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Σε ένα μπολ λιώνουμε το τυρί με ένα πιρούνι, προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα, το πιπέρι, τον δυόσμο και τα ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν καλά. Βάζουμε τις μπάλες της ζύμης πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τις ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλα μέτριου πάχους.

Στη συνέχεια κόβουμε τα φύλλα σε μικρά τετράγωνα, βάζουμε στη μέση από κάθε κομμάτι μια κουταλιά από τη γέμιση και κλείνουμε, ενώνοντας τις 4 άκρες στην κορυφή.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι ελιάς και όταν κάψει, τηγανίζουμε τα μποχτσαδέλια, έως ότου ροδίσουν ομοιόμορφα.

Βγάζουμε τα μποχτσαδέλια με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για δυόσμο να χρησιμοποιήσουμε άνηθο.

το κατάλληλο κρασί Λευκό Λήμνου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ