Ψάρι βραστό στην κατσαρόλα

22.05.2008
Μοσχοβολιστό και θρεπτικό!

Τι έχουμε:

  • 2 μεγάλα ψάρια (συναγρίδα, σκορπίνα)
  • 3 πατάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 3-4 κλωναράκια σέλινο
  • 3 κολοκυθάκια
  • 1 πιπεριά, πράσινη
  • 3-4 ντοματάκια
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 ποτηράκι λάδι ελιάς
  • χυμό από 3 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Με ένα μυτερό μαχαίρι καθαρίζουμε τα ψάρια από τα λέπια, στη συνέχεια τα χαράζουμε στη μέση της κοιλιάς και αφαιρούμε τα εντόσθια. Κατόπιν, τα πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό μέσα και έξω, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια, τα κόβουμε στη μέση και τα πλένουμε. Ξύνουμε τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες. Πλένουμε τα ντοματάκια, τη πιπεριά και τα κόβουμε στη μέση. Ρίχνουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε τα λαχανικά για περίπου 15 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ψάρια, το σέλινο και αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις.

Εν' τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το λάδι, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας προσεχτικά για να μη μας διαλυθούν τα ψάρια.

Βράζουμε για ακόμα 10 λεπτά με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα, φροντίζοντας να την ανακινούμε τακτικά για να μην κολλήσει το φαγητό.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με τα λαχανικά και όσο ζουμί έχει μείνει.

Συμβουλή
Μπορούμε εάν θέλουμε, να προσθέσουμε και μια ντομάτα κομμένη σε κύβους.

το κατάλληλο κρασί Λευκό Λήμνου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ