Σουβλάκια με ψητά λαχανικά

22.05.2008
Ενα πιάτο που μπορούν να φτιάξουν τα πιτσιρίκια για εσάς!

Τι έχουμε:

  • 2 πιπεριές, κόκκινες
  • 2 πιπεριές, πράσινες
  • 2 πιπεριές, κίτρινες
  • 3 κολοκυθάκια
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 κουταλιές βιτάμ, λιωμένο
  • καλαμάκια για σουβλάκια

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τα λαχανικά και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Με ένα μαχαιράκι ξύνουμε τη φλούδα από τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε φέτες.

Καθαρίζουμε περιμετρικά τις πιπεριές από τα κοτσάνια τους, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους τους και τις κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια.

Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε στα τέσσερα.

Παίρνουμε τα καλαμάκια και περνάμε εναλλάξ τα λαχανικά αρχίζοντας και τελειώνοντας με μια φέτα από κολοκυθάκι.

Βάζουμε τα σουβλάκια σε ένα ταψί, τ αλείφουμε με το βιτάμ και τα ψήνουμε κάτω από το γκριλ για περίπου 5-10 λεπτά, έως ότου τα λαχανικά γκρατιναριστούν.

Τα σερβίρουμε ζεστά.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε και ντοματάκια, κομμένα στη μέση.

το κατάλληλο κρασί Αθήρι.