Φωλιές μαρέγκας με γιαούρτι και φρούτα

22.05.2008
Για να μάθουν να τρώνε τα κατάλληλα γλυκά!

Τι έχουμε:

Για τη μαρέγκα:

  • 6 ασπράδια αβγών
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 1/2 φλιτζ. γιαούρτι
  • 3-4 ακτινίδια
  • 2 μπανάνες
  • 1 παπάγια
  • 1 λαδόκολλα

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120οC.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τ ασπράδια μέχρι να πήξουν. Σταδιακά και χτυπώντας συνέχεια, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια.

Στρώνουμε τη λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Γεμίζουμε με το μείγμα ένα κορνέ με μπροστινό άνοιγμα 2,5 εκατοστών και φτιάχνουμε πάνω στη λαδόκολλα ροζέτες, αφήνοντας στη μέση από την καθεμιά ένα κενό δημιουργώντας έτσι φωλιές.

Ψήνουμε τις φωλιές της μαρέγκας στον προθερμασμένο φούρνο για 1-1 1/2 ώρα, μέχρι να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν.

Λίγο πριν τις βγάλουμε από τον φούρνο, ξεφλουδίζουμε τα ακτινίδια, τις μπανάνες, την παπάγια και τα κόβουμε σε κομμάτια.

Βγάζουμε τις φωλιές από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς, γεμίζουμε το κενό τους τους με γιαούρτι, γαρνίρουμε με τα φρούτα και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να περιχύσουμε τις φωλιές μαρέγκας με σιρόπι της αρεσκείας μας.

το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.