Σκορδομακάρονα

27.05.2008
Συνδυασμός υλικών που θα σας κερδίσει!

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 5-6 παξιμάδια μικρά, σπασμένα
  • 3 ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 2 μικρά κρεμμύδια
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μπαχάρι

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τις ντομάτες, τις ζεματίζουμε σε καυτό νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις τρίβουμε σε ένα μπολ.

Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε.

Στη συνέχεια, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, έως ότου χρυσίσουν.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το νερό, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και ανακατεύουμε.

Σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας τους.

Κατόπιν, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα.

Βάζουμε μια στρώση μακαρόνια σε μια πιατέλα, στη συνέχεια μια στρώση παξιμάδια, ξανά μια στρώση μακαρόνια, ρίχνουμε λίγα παξιμάδια ακόμα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα μυρωδικά της αρεσκείας μας.

το κατάλληλο κρασί Λευκό Ασύρτικο.