Φασόλια μαυρομάτικα με μπουράτζα

27.05.2008
Με ένα από τα πιο αγαπημένα μυρωδικά της Μυκόνου!

Τι έχουμε:

  • 3 φλιτζ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • λίγα φυλλαράκια μπουράτζα
  • λίγα φύλλα σέσκουλα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2-3 κλωναράκια σέλινο
  • αλάτι

Τι κάνουμε:

Ξεπλένουμε τα φασόλια και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά για περίπου μισή ώρα.

Εν' τω μεταξύ, πλένουμε το σέλινο, την μπουράτζα και τα σέσκουλα, τα χοντροκόβουμε, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια και τα βράζουμε για ακόμα 10 λεπτά.

Μόλις βράσουν, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τα βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο, τα περιχύνουμε με το λάδι, το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Εάν δε βρούμε μπουράτζα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρόκα.

το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Νάουσας.