Βολοβάν με μανιτάρια

01.10.2008
Για τα πάρτι του καλοκαιριού!

Τι έχουμε:

  • 1 συσκευασία φρέσκιας σφολιάτας
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη, λιωμένη
  • Για τη γέμιση:
  • 1 κεσεδάκι μανιτάρια, λευκά
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 ποτηράκι κρασί, λευκό
  • 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη

Τι κάνουμε:

Απλώνουμε τα φύλλα της φρέσκιας σφολιάτας πάνω σε μια επιφάνεια εργασίας και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με κουπάτ ή ποτήρι, πιέζοντάς το πάνω στη ζύμη.

Στη συνέχεια, με ένα μικρότερο κουπάτ κόβουμε εσωτερικό από τα μισά κομμάτια, ούτως ώστε να δημιουργηθούν δακτύλιοι. Βάζουμε τους δακτυλίους πάνω στα ολόκληρα κομμάτια προσέχοντας οι άκρες τους να ενώνονται.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Βάζουμε τα βολοβάν και τα μικρότερα κομμάτια που κόψαμε από το κέντρο σε ένα ταψί, φροντίζοντας να έχουν απόσταση μεταξύ τους και τα αλείφουμε με μαργαρίνη. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, ώστε να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν.

Οταν ψηθούν, βγάζουμε τα βολοβάν και τα κομματάκια της σφολιάτας από το ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Εν τω μεταξύ σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και τα κόβουμε σε κομματάκια.

Πλένουμε το φιλέτο του κοτόπουλου, το κόβουμε σε κομματάκια και το σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με τη μαργαρίνη, έως ότου ροδίσουν. Κατόπιν, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μαζί με τα κομματάκια του κοτόπουλου για περίπου 5-7 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την παρμεζάνα.

Ανακατεύουμε, αφήνουμε για 1-2 λεπτά να βράσουν και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Γεμίζουμε τα βολοβάν με τη γέμιση, σκεπάζουμε με τα μικρότερα κομματάκια και σερβίρουμε.

Συμβουλή

Μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση και κρέμα γάλακτος.

Το κατάλληλο κρασί: Μαλαγουζιά.