Νουά στο φούρνο

27.11.2008
Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό νουά μοσχάρι με το λίπος του
  • 2 κύβους KNORR Αγρόκηπος Βοδινό με λαχανικά
  • 1/2 κιλό πατάτες, μικρές
  • 15 κρεμμυδάκια, για στιφάδο
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 2 κουταλιές ΒΙΤΑΜ, για το άλειμμα
  • 1 λαδόκολλα
  • πιπέρι

Για τη μαρινάδα:

  • 1 φλιτζ. κρασί, λευκό
  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για το γαρνίρισμα:
  • φύλλα δάφνης

Τι κάνουμε:

Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το βάζουμε σε ένα μπολ με τα υλικά της μαρινάδας. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι την επόμενη ημέρα.

Την επομένη, τρίβουμε σε ένα μπολ τους κύβους KNORR Αγρόκηπος Βοδινό με λαχανικά, προσθέτουμε πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Στραγγίζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, το χαρακώνουμε κυκλικά με ένα μαχαίρι, το αλείφουμε με ΒΙΤΑΜ και το πασπαλίζουμε με το μείγμα του μπολ.

Στη συνέχεια, βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί στρωμένο με τη λαδόκολλα και το τυλίγουμε.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά.

Στη συνέχεια, αφαιρούμε τη λαδόκολλα, προσθέτουμε στο ταψί τα κρεμμυδάκια, τις πατάτες και περιχύνουμε με το νερό.

Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά ακόμα, φροντίζοντας να γυρίσουμε από όλες τις πλευρές το κρέας για να ροδίσει ομοιόμορφα.

Οταν ψηθεί το κρέας και μαλακώσουν οι πατάτες και τα κρεμμυδάκια, τα βάζουμε σε μία πιατέλα, γαρνίρουμε με φύλλα δάφνης και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να συνοδέψουμε το νουά με βρασμένο λάχανο, παντζάρια ή φασόλια.

Το κατάλληλο κρασί Νεμέα παλαιωμένη.