Μεξικάνικο μοσχαράκι

16.10.2008
Για τους λάτρεις των πικάντικων πιάτων...

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό μοσχαράκι
  • 3 φλιτζ. τομάτα από τον τρίφτη
  • 4-5 φλιτζ. ζωμό βοδινού
  • 1 ποτηράκι κρασί, κόκκινο
  • 4-5 πιπεριές, κόκκινες
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 πιπεριές, καυτερές
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • 1/2 κουταλάκι τσίλι, τριμμένο
  • αλάτι

Για το ρύζι:

  • 1 συσκευασία μακρύκοκκο ρύζι AGRINO ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 10
  • 7 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • Για το γαρνίρισμα:
  • φύλλα μαϊντανού

Τι κάνουμε:

Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε κομμάτια. Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια, τα τρίβουμε και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με τη μαργαρίνη, έως ότου χρυσίσουν.

Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, ώστε να ροδίσουν ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό, την τομάτα από τον τρίφτη, αλάτι ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 45 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τις καυτερές πιπεριές και το τσίλι.

Πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα με τις πιπεριές, ανακατεύουμε και βράζουμε για 15 λεπτά ακόμα.

Οταν η σάλτσα δέσει και το κρέας μαλακώσει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το ρύζι.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον ζωμό, ρίχνουμε τα σακουλάκια με το μακρύκοκκο ρύζι AGRINO και τα αφήνουμε να βράσουν για δέκα λεπτά.

Στην συνέχεια, ανοίγουμε τα σακουλάκια, αδειάζουμε το ρύζι σε ενα μπόλ, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και γεμίζουμε ένα ποτήρι πιέζοντας το, ώστε να πάρει το σχήμα του.

Αναποδογυρίζουμε το ποτήρι σε πιάτο, ώστε να σχηματιστεί ένας πύργος ρυζιού, προσθέτουμε το κρέας και τη σάλτσα του, γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για μοσχάρι να χρησιμοποιήσουμε κοτόπουλο.

Το κατάλληλο κρασί Ξινόμαυρο.