Καρότοσούπα με τζίντζερ και φιστίκια

11.05.2011

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 4 καρότα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένο
  • 2 πατάτες μέτρια κομμένες
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1½ κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
  • 1 κλωναράκι σέλινο
  • 5 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 4 κουτ. σούπας φιστίκια cashew ανάλατα, καβουρντισμένα και μέτρια κομμένα
  • λίγο χοντρό αλάτι
  • ψωμί χωριάτικο
  • 4 φυλλαράκια δυόσμου

Eκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα καρότα, το σέλινο και το τζίντζερ και σοτάρουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και τις πατάτες και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για μισή ώρα. Πολτοποιούμε τα λαχανικά με το ειδικό μίξερ και ρίχνουμε αλατοπίπερο. Σερβίρουμε γαρνίροντας με καβουρντισμένα φιστίκια και ένα φυλλαράκι δυόσμου. Συνοδεύουμε με ζεστές φέτες χωριάτικου ψωμιού ξεροψημένες και ραντισμένες με ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι.