Eνα από τα αυθεντικά τοπικά χαρακτηριστικά εδέσματα του ακριτικού Καστελόριζου είναι το Κατουμάρι. Μια απλή συνταγή που δείχνει τη λιτότητα των υλικών που υπάρχουν στο νησί. Οι παλιές νοικοκυρές που είχαν άριστη γνώση της οικιακής οικονομίας, αξιοποιούσαν τα απλά υλικά του τόπου τους για να φτιάξουν ένα γλυκό που θα συνόδευε κάθε ευκαιρία γιορτής. Αλεύρι, νερό, ζάχαρη, κανέλα και ελαιόλαδο είναι τα υλικά που χρειάζεται για να γίνει. Το αλεύρι γίνεται ζύμη, το φύλλο ανοίγεται πολύ λεπτό και ψήνεται με λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι. Οι στρώσεις του φύλου στοιβάζονται και ραντίζονται με ζάχαρη και κανέλα. Σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου όπως στη Ρόδο υπάρχει η παραλλαγή του γλυκού αυτού με μέλι. Πάντως, την καλύτερη εκδοχή την έχω δοκιμάσει στο Καστελόριζο από τα χέρια της κυρίας Χρυσαφίνας Αμυγδάλου.
Eνα από τα αυθεντικά τοπικά χαρακτηριστικά εδέσματα του ακριτικού Καστελόριζου είναι το Κατουμάρι.