Πίτσα αλά πάστα φλόρα

11.06.2009
Ισως... από τις πιο πρωτότυπες πίτσες!

Τι έχουμε:

  • 1 συσκευασία Αφράτη ζύμη για πίτσα Pillsbury 400 γραμ.
  • 1/2 φλιτζ. τσένταρ, τριμμένο
  • 1/2 φλιτζ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 1/2 φλιτζ. τομάτα από τον τρίφτη
  • 4-5 φέτες μπέικον
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη
  • 1/2 πιπεριά πράσινη
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λαδόκολλα

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 170οC.

Πλένουμε τις πιπεριές, βγάζουμε τα σπόρια τους και τα κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια. Αλείφουμε ένα τετράγωνο ταψάκι με τη μαργαρίνη και στρώνουμε τη λαδόκολλα.

Ανοίγουμε τη συσκευασία Αφράτη ζύμη για πίτσα Pillsbury και την απλώνουμε σε μία επιφάνεια εργασίας. Κόβουμε ένα κομμάτι ζύμης στις διαστάσεις του ταψιού, φροντίζοντας να καλύπτει και τα πλαϊνά τοιχώματα. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης με τομάτα από τον τρίφτη, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και στη συνέχεια στρώνουμε τις φέτες του ζαμπόν και του μπέικον.

Κατόπιν, πασπαλίζουμε με το τσένταρ, τη μοτσαρέλα και προσθέτουμε τις πιπεριές.

Κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια το υπόλοιπο κομμάτι της ζύμης και τα ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας στο μέγεθος του ταψιού.

Στη συνέχεια, τα βάζουμε πάνω στην πίτσα κάθετα, σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους.

Πιέζουμε τις άκρες τους, ώστε να κολλήσουν με τη ζύμη στα πλαϊνά τοιχώματα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και οριζόντια.

Βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά, έως ότου λιώσουν τα τυριά και ροδίσει η ζύμη.

Βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο και τη σερβίρουμε ζεστή.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί να καλύψουμε την πίτσα μας με τα μπαστουνάκια ζύμης, να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της πίτσας με ένα δεύτερο φύλλο ζύμης.

το κατάλληλο κρασί Μerlot.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ