Τι έχουμε:
Για τα τοστ:
- 4 φέτες ψωμί του τοστ
- 3 αβγά
- 1/2 φλιτζ. γάλα
- 3 κουταλιές μαργαρίνη
- 3 κουταλιές ζάχαρη, μαύρη
- 1 βανίλια
Για τα ροδάκινα:
- 2 ροδάκινα
- 1/2 φλιτζ. σιρόπι ροδιού
- 2 κουταλιές ζάχαρη, άσπρη
- 4 φλιτζ. νερό
Για το γαρνίρισμα:
- 2 κουταλιές ζάχαρη, άσπρη
Τι κάνουμε:
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε τη μαργαρίνη, τη μαύρη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε έως ότου λιώσει η μαργαρίνη και ενωθούν τα υλικά, για περίπου 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι, κόβουμε τις φέτες ψωμιού διαγώνια, ώστε να σχηματιστούν τρίγωνα και τις βάζουμε στο ταψάκι, τη μία δίπλα στην άλλη.
Εν τω μεταξύ ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αβγά, το γάλα, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε με το αναδευτήρι, ώστε να ενωθούν τα υλικά. Περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών τις φέτες ψωμιού, σκεπάζουμε το ταψάκι με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα.
Την επομένη προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Βγάζουμε το ταψάκι από το ψυγείο και αφήνουμε τα τοστ να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά.
Εν τω μεταξύ πλένουμε τα ροδάκινα, τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τα κουκούτσια.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα ροδάκινα και τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το σιρόπι ροδιού και τα βράζουμε για περίπου άλλα 5 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.
Σερβίρουμε τα γαλλικά τοστ, πασπαλισμένα με την άσπρη ζάχαρη, συνοδεύοντας με τα ροδάκινα και περιχύνοντάς τα με 1-2 κουταλιές από το σιρόπι στο οποίο έβρασαν.
Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα με τα αβγά μισό κουταλάκι κανέλα.
το κατάλληλο συνοδευτικό Παγωμένη μπίρα RED ALE.