Πίτσα με ψητά κολοκυθάκια, μελιτζάνες και πιπεριές

23.10.2015
Πρωτότυπες συνταγές για σπιτική πίτσα με λαχανικά από τη χώρα μας αλλά και με πίτες για σουβλάκι και μυστικά για να φτιάξετε εύκολα το ζυμάρι σας

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 δόση για βάση πίτσας (βλ. Εύκολη βάση πίτσας)

Για την επιφάνεια

  • 1/3 φλιτζανιού σάλτσα ντομάτα της επιλογής μας
  • 1 μπάλα μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 6 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε φέτες
  • 1/2 πιπεριά κίτρινη καθαρισμένη και κομμένη σε λωρίδες
  • 1/3 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2+1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση

Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τις φέτες της φρέσκιας μοτσαρέλας σε σουρωτήρι και την αφήνουμε στο ψυγείο ώστε να φύγουν τα περισσότερα υγρά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Βάζουμε σε μπολ τα λαχανικά και τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και απλώνουμε τα λαχανικά σε ταψάκι. Τα ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Βγάζουμε τα λαχανικά από το ταψί και τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας σε ταψί το οποίο πρώτα έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε με κουτάλι πάνω στη βάση της πίτσας τη σάλτσα της ντομάτας. Στρώνουμε επάνω στη σάλτσα τις φέτες της μοτσαρέλας και πάνω της απλώνουμε τα ψητά λαχανικά. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την τριμμένη παρμεζάνα και βάζουμε την πίτσα στον φούρνο. Την ψήνουμε μέχρι το ζυμάρι και τα λαχανικά να πάρουν καλό χρώμα, για 8-10 λεπτά και τη βγάζουμε από τον φούρνο. Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι στην επιφάνειά της και την ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγές από το Cook Book

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ