Υλικά για 4 άτομα
- 3 καρότα μεγάλα
- 3 πατάτες μέτριες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 1½ λίτρο ζωμό κότας
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 50 ml ελαιόλαδο, 1 δαφνόφυλλο
- 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη φρέσκια
Eκτέλεση
Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά της σούπας (εκτός από το γιαούρτι και τη ρίγανη) για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ ή χρησιμοποιώντας το ραβδομπλέντερ, αφού κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αδειάζουμε σε σουπιέρα και γαρνίρουμε με το γιαούρτι, φύλλα ρίγανης και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνταγές από το Cook Book