Μους λευκής σοκολάτας με φρούτα του δάσους

19.02.2016
Οσοι επιλέξετε να περάσετε μια ρομαντική βραδιά στο σπίτι για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, μπείτε στην κουζίνα, ετοιμάστε ένα ιδιαίτερο δείπνο για το έτερόν σας ήμισυ και συνοδέψτε με ένα εκλεκτό κρασί.

ΥΛΙΚΑ

• 300 γρ. σοκολάτα λευκή
• 6 αβγά
• 10 φρούτα του πάθους
• 2 φλιτζάνια βατόμουρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάμε τη λευκή σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί για 10 λεπτά περίπου. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια, χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, τα οποία χτυπάμε σε μαρέγκα. Προσθέτουμε τους κρόκους στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά για να μην κόψει. Kόβουμε στη μέση τα φρούτα του πάθους και ρίχνουμε το εσωτερικό τους στο μείγμα της σοκολάτας. Κατόπιν, προσθέτουμε τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις (από τον πάτο του μπολ προς τα πάνω) ώστε να έχουμε ένα ομογενές μείγμα. Mοιράζουμε τα βατόμουρα σε ποτήρια, τα γεμίζουμε με τη μους και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου. Σερβίρουμε τις μους κατευθείαν από το ψυγείο.

Tip: Τα βατόμουρα είναι λίγο ακριβά φρούτα, γι' αυτό μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με κατεψυγμένα, τα οποία θα βρείτε στα μεγάλα σουπερμάρκετ. Αν, πάλι, τα φρούτα του πάθους δεν σας αρέσουν, τότε σουρώστε μία μικρή κονσέρβα ροδάκινα σε φυσικό χυμό, αλέστε τα και θα έχετε έτοιμο το υποκατάστατο.

Συνταγές από το Cook Book

Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας