Ζυμαρικά με τόνο και κάπαρη: Η πιο εύκολη -και νόστιμη- καλοκαιρινή συνταγή

28.05.2019
Ζυμαρικά με τόνο και κάπαρη: Η πιο εύκολη -και νόστιμη- καλοκαιρινή συνταγή
Ο blogger Σπύρος Παγιατάκης μας προτείνει μια γρήγορη και νόστιμη λύση, ταιριαστή τόσο για μεσημεριανό όσο και για βραδινό.

«Μια “comfort food” συνταγή που δεν χρειάζεται πολλά υλικά», όπως υπογραμμίζει ο ίδιος εξηγώντας ότι σε όποιον δεν αρέσει η κάππαρη, μπορεί να την αφαιρέσει παρόλο που εκείνος θεωρεί ότι « ταιριάζει πάρα πολύ και του δίνει μια ιδιαίτερη σπιρτάδα».

Γενικά, «είναι πολλά αυτά που μπορείς να κάνεις με ένα πακέτο ζυμαρικά και με μια κονσέρβα. Φαντασία να υπάρχει και από συνδυασμούς άλλο τίποτα!», ολοκληρώνει. Και εμείς δοκιμάζουμε.


Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. ζυμαρικά (κοχυλάκια ή ότι άλλο σας αρέσει)
  • 2 κονσέρβες τόνο σε νερό (χρειαζόμαστε και το νερό της κονσέρβας)
  • 3 κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • 2 κουταλιές κάππαρη
  • 6 κουταλιές λάδι
  • 1/2 κουταλάκι θυμάρι ή ρίγανη
  • πιπέρι
  • Αλάτι (μόνο για να αλατίσουμε το νερό που θα βράσουν τα ζυμαρικά)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε την κάππαρη σε ένα ποτηράκι με νερό για να χάσει λίγο από το αλάτι της.
  • Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και όταν πάρει βράση προσθέτουμε μπόλικο αλάτι και τα ζυμαρικά. Τα βράζουμε μέχρι να είναι al dente.
  • Στο μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρώς 2 κουταλιές λάδι και σε αυτές προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για λίγο.
  • Ανοίγουμε τις κονσέρβες και τις προσθέτουμε στον πελτέ, όπως είναι με το νερό τους.
  • Σπάμε με ένα κουτάλι τον τόνο σε μικρότερα κομμάτια και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Σουρώνουμε και ξεπλένουμε με λίγο τρεχούμενο νερό την κάππαρη.
  • Στο ίδιο σουρωτήρι ρίχνουμε τα ζυμαρικά.
  • Κρατάμε μισή κούπα από το νερό τους.
  • Τα γυρίζουμε και πάλι στην κατσαρόλα τους μαζί με την κάππαρη.
  • Ενώνουμε με την σάλτα τόνου, το νερό που κρατήσαμε, το θυμάρι και το υπόλοιπο λάδι.
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι

livetobake.gr