Το Φθινόπωρο είναι αναμφίβολα η εποχή της κολοκύθας, και η καραντίνα μας δίνει την τέλεια ευκαιρία να την αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο και να κάνουμε νέες συνταγές που συνδυάζονται τέλεια με τα αγαπημένα μας ζεστά ροφήματα.
Δες παρακάτω την πιο νόστιμη συνταγή για υγιεινό κέικ κολοκύθας χωρίς αλεύρι!
Υλικά:
150 γρ. αλεσμένη βρώμη
180 γρ. γλυκιά κολοκύθα λιωμένη
80 ml γάλα αμυγδάλου
2 κ.σ. μέλι
1 αυγό
15 γρ. baking powder
30 γρ. καρύδια
30 γρ. καστανή σταφίδα
5 γρ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Άλεσε τη βρώμη για να γίνει αλεύρι και παράλληλα, προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τη βρώμη, την baking powder, τα καρύδια, την κανέλα, τις σταφίδες και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακάτεψε το αυγό με τον πουρέ κολοκύθας, το μέλι και το γάλα και πολτοποίησε τα όλα μαζί.
Τοποθέτησε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα πιρέξ και πρόσθεσε το μείγμα.
Ψήσε στους 180 βαθμούς για 45- 50 λεπτά. Καλή απόλαυση!