Lemon Pie με μαρέγκα: Το απόλυτο επιδόρπιο

12.03.2021
Lemon Pie με μαρέγκα: Το απόλυτο επιδόρπιο
Ένα επιδόρπιο χωρίς τάρτα μαρέγκας λεμονιού δεν είναι επιδόρπιο! Και επειδή πλησιάζει Καθαρά Δευτέρα αυτό το γλυκό είναι ιδανικό για να φρεσκάρεις τη γεύση σου από τα Σαρακοστιανά εδέσματα που θα έχεις καταναλώσει προηγουμένως. Ας δούμε λοιπόν τη συνταγή:

Υλικά

  • 1 πακέτο ζύμη
  • 1 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ
  • 2 μεγάλα αυγά, συν 4 μεγάλους κρόκους και 3 μεγάλα ασπράδια
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού, συν 3/4 γρ. χυμό λεμονιού
  • 6 κουταλιές της σούπας κρύο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
  • 1/8 κουτ. αλάτι
  • 1/2 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 βαζάκι κρέμα marshmallow (200γρ)

Εκτέλεση:

Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ξετύλιξε το φύλλο τάρτας και ελαφρώς πέρασέ το με νερό. Βάλε από πάνω το άλλο φύλλο και τύλιξέ τα σε ρολό 30 εκατ. Μετάφερε σε έναν βαθύ δίσκο διαμέτρου 22 εκ., δίπλωσε τις άκρες από κάτω και πίεσέ τες. Τώρα τρύπησέ τες με το πιρούνι. Kάλυψε με λαδόκολλα και γέμισε με αποξηραμένα φασόλια ή κεραμικές μπίλιες ψησίματος. Ψήσε έως ότου σηκωθούν οι άκρες, 13 έως 15 λεπτά. Αφαίρεσε τα φασόλια ή τις μπίλιες και τη λαδόκολλα, και ψήσε μέχρι να ροδίσουν, 8 έως 10 λεπτά. Άφησέ το να κρυώσει εντελώς.

Σε αυτή τη φάση χτύπα μαζί 1 φλιτζάνι ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε μια μεσαία κατσαρόλα. Χτύπα επίσης ελαφρά ολόκληρα τα αυγά, τους κρόκους αυγού και το χυμό λεμονιού. Ψήσε σε μέτρια φωτιά, χτυπώντας συνεχώς, μέχρι να πήξει και να βράσει, 7 έως 9 λεπτά. Αφαίρεσε από τη φωτιά. Ανακάτεψε το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο μέχρι να λιώσει και να μαλακώσει. Μετάφερε το μείγμα στη ζύμη και άλειψε την κορυφή.

Χτύπα τα ασπράδια των αυγών και το αλάτι σε μέτρια ταχύτητα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνουν αφρός, για 1 έως 2 λεπτά. Πρόσθεσε σταδιακά το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά και χτύπα μέχρι να σχηματιστούν ψηλές κορυφές, 1 έως 2 λεπτά. Χτύπα τώρα μαζί με τη βανίλια, την κρέμα marshmallow, σε τέσσερις παρτίδες, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 1 λεπτό. Άπλωσε το μείγμα πάνω στην πίτα.

Ψήσε μέχρι η μαρέγκα να ροδίσει ελαφρά, 7 έως 9 λεπτά και άφησέ τη να κρυώσει σε μια σχάρα. Βάλε το γλυκό στο ψυγείο, αν θέλεις.