Πώς να φτιάξεις υγιεινά σπιτικά πατατάκια

18.07.2021
Πώς να φτιάξεις υγιεινά σπιτικά πατατάκια
Πιο υγιεινά και γευστικά από τα συσκευασμένα, με μόνο τέσσερα συστατικά

Η πικρή αλήθεια είναι πως λίγα τρόφιμα είναι όσο απολαυστικά είναι τα πατατάκια. Είναι αλμυρά, τραγανά και απολαυστικά. Τι θα έλεγες όμως να δοκιμάσεις να τα φτιάξεις μόνη σου, για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα; Το μόνο που χρειάζεσαι είναι πατάτες, καρυκεύματα και λάδι.

Η συνταγή για πεντανόστιμες μπάρες με φυστικοβούτυρο και μέλι

"Τα σπιτικά πατατάκια ψήνονται στο φούρνο, οπότε είναι μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση και είναι τόσο απλό να φτιαχτούν", λέει η food blogger Yumna Jawad. "Επίσης, αντί να τηγανίζουμε τις πατάτες σε πολύ λάδι, μπορούμε να χρησιμοποιούμε λιγότερο, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρχει πολύ λιγότερο κορεσμένο λίπος. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις καρυκεύματα που δεν περιέχουν συντηρητικά και πρόσθετα. Δες παρακάτω την εύκολη συνταγή της Jawad:

Συστατικά

2 πατάτες

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

Αλάτι και πιπέρι

Η απόλυτη συνταγή για paella με θαλασσινά, chorizo και πιπεριές

Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου. Πάρε ένα ταψί και τοποθέτησε μια λαδόκολλα.

Βήμα 2
Κόψε τις πατάτες σε λεπτά κομμάτια χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι. Χρησιμοποίησε μια χαρτοπετσέτα για να τα στεγνώσεις πολύ καλά.

Βήμα 3
Μετάφέρε τις πατάτες στο ταψί. Ρίξε ελαιόλαδο στην κορυφή και πρόσθεσε πάπρικα, σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι. Χρησιμοποίησε τα χέρια σου για να αναμείξεις.

Βήμα 4
Τοποθέτησε τις φέτες πατάτας στο ταψί έτσι ώστε να μην επικαλύπτονται. Ψήσε μέχρι να γίνουν τραγανές, για περίπου 20-25 λεπτά. Άφησε τις να κρυώσουν εντελώς ώστε να παραμείνουν ωραίες και τραγανές. Φύλαξε τα πατατάκια σε ένα αεροστεγές δοχείο για έως και 3 ημέρες.