Τι έχουμε:
- 2 φιλέτα κοτόπουλου
- 1 ματσάκι σπαράγγια
- 1 φλιτζ. ρύζι
- 2 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
- 1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη
- αλάτι
Για τη μαρινάδα:
- 1 φλιτζ. λάδι ελιάς
- 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
- 4 φέτες λεμονιού
Τι κάνουμε:
Από την προηγούμενη μέρα, πλένουμε καλά τα φιλέτα κοτόπουλου με άφθονο τρεχούμενο νερό, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ με το λάδι, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
Την επόμενη βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, στραγγίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα κόβουμε στη μέση. Στη συνέχεια τα ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι γκριλ στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρουν χρώμα σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, φροντίζοντας να τα γυρίσουμε και από την άλλη πλευρά. Μόλις ψηθούν κατεβάζουμε το τηγάνι γκριλ από τη φωτιά.
Στο διάστημα αυτό καθαρίζουμε τα σπαράγγια, ξεφλουδίζουμε και πετάμε το σκληρό κάτω μέρος τους. Τα πλένουμε και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά. Μόλις μαλακώσουν τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίζουν.
Εν τω μεταξύ βράζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με τον ζωμό λαχανικών για περίπου 20 λεπτά. Λίγο πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε τη ρίγανη τριμμένη και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το κάθε φιλέτο κοτόπουλου με 2-3 κουταλιές ρύζι, 3-4 σπαράγγια και γαρνίρουμε με μία φέτα λεμονιού.
Συμβουλή
Μπορούμε να συνοδεύσουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα.
Το κατάλληλο κρασί Μαλαγουζιά.