Τι έχουμε:
- 4 φιλέτα νορβηγικού μπακαλιάρου
Για το κουρκούτι:
- 1 φλιτζ. αλεύρι
- 1 φλιτζ. μπίρα
- 1 κουταλιά λάδι ελιάς
- Για το γαρνίρισμα:
- φέτες λεμονιού
- κλωναράκια μαϊντανού
- λάδι για το τηγάνι
Τι κάνουμε:
Από την προηγούμενη μέρα ξαλμυρίζουμε τα φιλέτα νορβηγικού μπακαλιάρου σε κρύο νερό, φροντίζοντας να αλλάξουμε το νερό 4-5 φορές.
Την επόμενη μέρα βγάζουμε τον μπακαλιάρο από το νερό, τον στραγγίζουμε και τον σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι:
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακκουβίτσα και ρίχνουμε το λάδι και την μπίρα.
Με τα δάχτυλά μας παίρνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείος ο χυλός. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για περίπου 1 ώρα.
Κατόπιν βουτάμε τα φιλέτα μπακαλιάρου στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι, φροντίζοντας να τα γυρίσουμε και από την άλλη πλευρά έως ότου χρυσίσουν ομοιόμορφα.
Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου συνοδεύοντάς τα με πατάτες τηγανητές και αρακά. Γαρνίρουμε με κλωναράκια μαϊντανού και φέτες λεμονιού.
Συμβουλή
Μπορούμε να σερβίρουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου συνοδεύοντάς τα με σκορδαλιά.
Το κατάλληλο κρασί chardonnay.