Τι έχουμε:
- 8-10 φέτες φρέσκιας μοτσαρέλας
- 10-12 φέτες καπνιστό
- πάπρικα τριμμένη
- Για τη ζύμη:
- 3 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές ξερή μαγιά ή 60 γραμ. νωπή
- 1 φλιτζ. χλιαρό νερό
- 3 κουταλιές λάδι ελιάς
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι αλάτι
Για τη σάλτσα:
- 500 γραμ. PUMMARO Σπιτική Τομάτα από τον τρίφτη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κουταλιά μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 5 κουταλιές λάδι ελιάς
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- λάδι για το άλειμμα του ταψιού και της ζύμης
Για το γαρνίρισμα:
- φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
Τι κάνουμε:
Αρχικά ετοιμάζουμε τη ζύμη.
Σε ένα μπολ με νερό διαλύουμε τη μαγιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, αμακατεύουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε 3 φλιτζάνια από το αλεύρι, το αλάτι, ανοίγουμε στο κέντρο μια λακκουβίτσα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της μαγιάς και το λάδι.
Ζυμώνουμε, έως ότου γίνει μία ζύμη αρκετά σφιχτή, προσθέτοντας αν χρειαστεί, λίγο αλεύρι ακόμα.
Σκεπάζουμε το μπολ με μία πετσέτα για περίπου 1 ώρα, ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο. Τη ζυμώνουμε ξανά και την αφήνουμε να φουσκώσει, για ακόμη 20 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, έως ότου χρυσίσουν. Κατόπιν προσθέτουμε το PUMMARO Σπιτική Τομάτα από τον τρίφτη, ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσουν τα υλικά για 5 λεπτά και ρίχνουμε το μαϊντανό και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε τα υλικά, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις, αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και μόλις πήξει, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 180οC.
Εν τω μεταξύ, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, πάχους περίπου 1/2 εκατ. Με μία μικρή στρογγυλή φόρμα, κόβουμε το φύλλο σε μικρότερα στρογγυλά κομμάτια και τα στρώνουμε σε ένα ταψί αλειμμένο με λάδι. Αλείφουμε την επιφάνεια από κάθε κομμάτι ζύμης με λίγο ακόμη λάδι και στη συνέχεια, ρίχνουμε στο καθένα 2-3 κουταλιές από τη σάλτσα, απλώνοντας την ομοιόμορφα σε όλη τη επιφάνεια. Βάζουμε από πάνω μία φέτα καπνιστού, μια φέτα μοτσαρέλα και πασπαλίζουμε με πάπρικα. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, έως ότου λιώσει το τυρί και ροδίσει η ζύμη.
Σερβίρουμε, γαρνίροντας με φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης.
Συμβουλή
Για πιο έντονη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κόκκινες καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένες.
Το κατάλληλο κρασί Αθήρι.