Τι έχουμε:
- 1 κιλό σουπιές
- 1/2 κιλό σπανάκι
- 1/2 κιλό σέσκουλα
- 1/2 κιλό ντοματίνια
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι λάδι ελιάς Αλτις Απαλό
- χυμό από ένα λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Τι κάνουμε:
Βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα τις σουπιές. Πλένουμε με άφθονο νερό το σπανάκι και τα σέσκουλα, τα χοντροκόβουμε και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις σουπιές, αφαιρώντας την εξωτερική τους μεμβράνη, όλα τα εντόσθια, τα κόκαλα, τις σακουλίτσες με το μελάνι και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το Αλτις Απαλό και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, έως ότου χρυσίσουν, κατόπιν προσθέτουμε τις σουπιές και τις σοτάρουμε ανακατεύοντάς τες από όλες τις πλευρές.
Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στα δύο. Κατόπιν, τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τις σουπιές μαζί με 2 φλιτζάνια νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά.
Με ένα πιρούνι δοκιμάζουμε, για να διαπιστώσουμε αν οι σουπιές είναι σχεδόν βρασμένες.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σπανάκι με τα σέσκουλα, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί με σκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 25 λεπτά.
Μόλις, οι σουπιές ετοιμαστούν, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Για να καθαρίσουμε πιο εύκολα τις σουπιές, τις βάζουμε για 30 λεπτά στην κατάψυξη.
Το κατάλληλο κρασί: Ντεμπίνα Ηπείρου.