Τι έχουμε:
- 8-10 κόκκινες πιπεριές
- 2 κολοκυθάκια
- 2 λιαστές ντομάτες
- 2 φλιτζ. κουσκούσι
- 1 κρεμμύδι
- 4 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
- 2 κουταλιές
- Μουστάρδα Hellmanns Μild
- 4 κουταλιές λάδι ελιάς
- 3 κουταλιές ΒΙΤΑΜ
- 2 κλωναράκια μαϊντανού
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
- Κλωναράκια μαϊντανού
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση, κάθετα στο κοτσάνι και βγάζουμε τους σπόρους. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε στα τέσσερα και ξεχωρίζουμε τις φλούδες του.
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα ξύνουμε ελαφρά, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες κομμένες σε λεπτές λωρίδες. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε με το αναδευτήρι τη μουστάρδα Hellmanns Μild, το λάδι, αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας έως ότου ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Αλείφουμε ένα ταψί με ΒΙΤΑΜ, στρώνουμε τις πιπεριές και απλώνουμε στο ταψί το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια και τις λιαστές ντομάτες. Βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε τις πιπεριές έως ότου μαλακώσουν και ζαρώσει η εξωτερική φλούδα τους.
Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το κουσκούσι με τον ζωμό λαχανικών έως ότου απορροφηθούν τα υγρά. Στη συνέχεια κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Οταν ψηθούν οι πιπεριές, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και με ένα κουτάλι τις γεμίζουμε με το κουσκούσι.
Βάζουμε τις ψητές γεμιστές πιπεριές σε πιάτα, συνοδεύουμε με τα υπόλοιπα ψητά λαχανικά, γαρνίρουμε με κλωναράκια μαϊντανού και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε να γεμίσουμε τις πιπεριές με ρύζι ή ακόμα και με βρασμένα φασολάκια.
Το κατάλληλο κρασί: Λευκό Ασύρτικο.