Πατατόσουπα

27.11.2008
Στην Κεντρική Ευρώπη είναι λατρεμένη

Τι έχουμε:

  • 8 πατάτες
  • 2 κλωναράκια σέλινο
  • 2 καρότα
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 1 κύβο λαχανικών KNORR
  • 1 κουταλιά ΒΙΤΑΜ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • κλωναράκια άνηθου
  • 1 λαδόκολλα για το ταψί

Τι κάνουμε:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια. Τις βάζουμε σε μία λαδόκολλα, τις περιχύνουμε με το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα, τη βάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180οC στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.

Βράζουμε σε μία κατσαρόλα 3 φλιτζάνια νερό, διαλύουμε 1 κύβο λαχανικών Knorr και το ΒΙΤΑΜ. Ρίχνουμε το σέλινο και τα καρότα, ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά έως ότου μαλακώσουν.

Αφού ψηθούν οι πατάτες παίρνουμε τις μισές και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σέλινο. Τις αφήνουμε να πάρουν μία βράση και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Χτυπάμε στο μπλέντερ το μείγμα από την κατσαρόλα λίγο λίγο, προσεκτικά.

Σερβίρουμε τη σούπα, βάζοντας σε κάθε πιάτο και μερικές από τις ψημένες πατάτες, γαρνίροντας με κλωναράκια άνηθου.

Συμβουλή
Αν θέλουμε πιο ελαφριά σούπα ιδανική είναι η κοτόσουπα με φιδέ της Κnorr.

Το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Νεμέας φρέσκο.