Δροσερή σούπα με σταφύλι

29.08.2011

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 8 άτομα

  • 2 βολβούς μάραθου ψιλοκομμένους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σελινόριζα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένο
  • 1 κουτ. γλυκού βούτυρο
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι
  • 175 ml κρασί λευκό
  • ½ λεμόνι (τον χυμό του)
  • 2 φλιτζάνια ζωμό χορταρικών ή κοτόπουλου
  • 60 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 μπολ σταφύλια κόκκινα κομμένα στα δύο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά με το βούτυρο και το ελαιόλαδο τα λαχανικά, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρασί, τον χυμό λεμονιού και τον ζωμό χορταρικών και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Pίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη. Περνάμε από το μπλέντερ τη σούπα για να γίνει πολτός και σερβίρουμε σε μικρά μπολ γαρνίροντας με τα σταφύλια. Tρώγεται δροσερή.