Μάφινς pink lady

21.04.2008
Τα πιτσιρίκια μας θα τα... ερωτευτούν!

Τι έχουμε:

  • 3 μήλα Pink Lady
  • 3 3/4 φλιτζ. αλεύρι
  • 3/4 φλιτζ. μαργαρίνη
  • 3/4 φλιτζ. γάλα
  • 2 αβγά
  • 5 κουταλιές ζάχαρη
  • 3 κουταλιές μέλι
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • αλεύρι για τα φορμάκια
  • μαργαρίνη για το άλειμμα

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τα Pink Lady, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τα κόβουμε στα τέσσερα, τα καθαρίζουμε, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα τρίβουμε στον τρίφτη από τη χοντρή πλευρά.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το μέλι, έως ότου το μείγμα ασπρίσει.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν.

Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να απορροφηθεί και να αφρατέψει το μείγμα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ, κοσκινισμένα. Δυναμώνουμε ξανά την ταχύτητα του μίξερ και ανακατεύουμε για περίπου 2-3 λεπτά ακόμα.

Βγάζουμε το μπολ από το μίξερ, προσθέτουμε τα τριμμένα μήλα Pink Lady? και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, έως ότου ενωθούν και το μείγμα γίνει ομοιογενές.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Αλείφουμε τα φορμάκια με μαργαρίνη, τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι. Στη συνέχεια, μοιράζουμε το μείγμα, γεμίζοντας τα φορμάκια μέχρι τα 3/4 και τα βάζουμε σε ένα ταψί.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά.

Βγάζουμε τα φορμάκια από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί να τρίψουμε τα μήλα, να τα κόψουμε σε κυβάκια και να τα αλευρώσουμε πριν τα προσθέσουμε στο μείγμα.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Αφρώδης οίνος.