Καρδιές με παστοκύδωνο

21.04.2008
Για να κερδίσουμε την καρδιά τους!

Τι έχουμε:

  • 1 κομμάτι παστοκύδωνο, περίπου 200 γραμ.
  • 4 ασπράδια αβγών
  • 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη

Για τη ζύμη:

  • 2 μήλα Pink Lady
  • 3 1/2 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 3/4 φλιτζ. μαργαρίνη
  • 4 κρόκους αβγών
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
  • 1 λαδόκολλα
  • σακούλα ζαχαροπλαστικής
  • κουπάτ σε σχήμα καρδιάς

Για το γαρνίρισμα:

  • χρωματιστοί κύβοι ζάχαρης, σπασμένοι σε κομματάκια

Τι κάνουμε:

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Στη συνέχεια, πλένουμε τα μήλα Pink Lady, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας τα κόβουμε στα τέσσερα, τα καθαρίζουμε, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα τρίβουμε στον τρίφτη από τη χοντρή πλευρά. Κατόπιν, τα στύβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, ανακατεύουμε, κάνουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο, ρίχνουμε εκεί το μείγμα με τους κρόκους, το ξύσμα του λεμονιού και τα ζυμώνουμε, έως ότου γίνουν μαλακή ζύμη. Βάζουμε τη ζύμη πάνω σε μια επιφάνεια εργασίας, την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου ενός δαχτύλου και με ένα κουπάτ σε σχήμα καρδιάς, κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Κόβουμε το φύλλο παστοκύδωνου σε κομμάτια σε σχήμα καρδιάς, λίγο μικρότερα από τα φύλλα ζύμης, και τα βάζουμε πάνω σε αυτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών με τη ζάχαρη άχνη σε μαρέγκα.

Τη βάζουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με λεπτό κορνέ και σχηματίζουμε περίγραμμα σε κάθε κομμάτι ζύμης (βλέπε φωτογραφία).

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά.

Γαρνίρουμε με τη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Τα περισσεύματα ζύμης τα ενώνουμε, τα ανοίγουμε πάλι σε φύλλο, κόβουμε με το κουπάτ κομμάτια σε σχήμα καρδιάς και τα βάζουμε στο ταψί.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Αφρώδης οίνος.