Φοντί με τσένταρ

10.04.2008
Ενα γευστικό πάντρεμα δύο πολύ αγαπημένων τυριών.

Τι έχουμε:

  • 3 φλιτζ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • 1 φλιτζ. τυρί έμενταλ, τριμμένο
  • 2 ποτηράκια κρασί, λευκό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση
  • 1/2 ποτηράκι βότκα
  • 1 κουταλιά κορν φλάουερ

Για το σερβίρισμα: 1 μπαγκέτα, κομμένη σε φέτες

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε το ειδικό σκεύος για φοντί.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και περνάμε την επιφάνειά της με το σκόρδο.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρασί και το ζεσταίνουμε ελαφρά.

Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου λιώσουν και το μείγμα γίνει ομοιόμορφο.

Ρίχνουμε το κορν φλάουερ, διαλυμένο στη βότκα, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά, έως ότου το μείγμα γίνει παχύρρευστο.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο προθερμασμένο σκεύος για φοντί και το διατηρούμε ζεστό.

Καρφώνουμε τις φέτες της μπαγκέτας στα ειδικά πιρούνια για φοντί, τα βουτάμε στο μείγμα του τυριού και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε και 1/2 κουταλάκι πιπέρι, λευκό.

Το κατάλληλο κρασί: Κοκκινο Νάουσας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ