Τι έχουμε:
- 250 γραμ. τυρί γκούντα, τριμμένο
- 250 γραμ. τυρί Gruyere, τριμμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 ποτηράκια κρασί, λευκό
- 3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα:
- 1 μπαγκέτα, κομμένη σε φέτες
Τι κάνουμε:
Προθερμαίνουμε το ειδικό σκεύος για φοντί.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
Σε ένα αντικολλητικό σκεύος σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το κρασί μαζί με το σκόρδο και μόλις πάρουν μια δύο βράσεις ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με τα τυριά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν.
Ρίχνουμε το μείγμα στο προθερμασμένο σκεύος για φοντί και το διατηρούμε ζεστό.
Καρφώνουμε τις φέτες της μπαγκέτας στα ειδικά πιρούνια για φοντί, τις βουτάμε στο μείγμα του τυριού - σκόρδου και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε και τυρί ροκφόρ.
Το κατάλληλο κρασί: Ντεμπίνα Ηπείρου.